Kiírták a közbeszerzési eljárást archivum
Nyílt közbeszerzési eljárást írt ki a Budapesti Közlekedési Központ a Széchenyi Lánchíd és az Alagút felújításának tervezésére. Az ajánlati felhívás eredményhirdetése 2013. június 3-án lesz, a nyertesnek a felújítási terveket 2014-ben kell leszállítania. A forrás biztosításáról szóló döntést követően ezután kezdődhetnek el a 2-3 éven át tartó kivitelezési munkák.

A jelenkor igényeinek megfelelő teherbírás kialakítása érdekében cserélni kell a Széchenyi Lánchíd pályalemezét, el kell végezni a korrodált acélszerkezetek javítását és korrózióvédelmét, a nem megfelelően működő hídsarukat ki kell javítani, illetve a láncszerkezet szorulásait meg kell szűntetni - állapította meg az a célvizsgálat, amely 2011 szeptemberében a híd állapotának és teherbírásának felmérésére készült. Az időszerű felújítás tervezésére ajánlati felhívást tett közzé a Budapesti Közlekedési Központ.


A felújítás tervezésekor kiemelt figyelmet kap a gyalogos- és közösségi közlekedés jobb kiszolgálása.

 

A Lánchíd felújításához kapcsolódva kerül sor az Alagút felújítására is, amely során a teljes gépészeti rendszer, az alagút szigetelése és útburkolata is javításra kerül. A felújítások tervezése során a Clark Ádám tér forgalomtechnikai kialakításának felülvizsgálatára is sor kerül.

 

Az ajánlati felhívás eredményhirdetése 2013. június 3-án lesz, a nyertesnek a felújítási terveket 2014-ben kell leszállítania, és forrás biztosításáról szóló döntést követően ezután kezdődhetnek el a 2-3 éven át tartó kivitelezési munkák.

 

 

2013.04.19 10:47
vissza
Hírlevél

Programok

Hirdetés