Kesztyűs polgárbarát rendőrségen dolgozott archivum
Kilenc évig irányította a kerületi rendőrkapitányságot dr. Kesztyűs Rudolf, aki októbertől minisztériumi beosztásban folytatja munkáját.

A leköszönő kapitány elmondta, hite szerint mindvégig a szakszerűség és törvényesség szellemében járt el, célja a kezdetektől fogva a polgárbarát rendőrség megteremtése volt.
 
 
- Úgy érzem, amit elterveztem sikerült megvalósítani, büszke vagyok arra, hogy egy nagyszerűen működő kapitányságot hagyhattam az utódomra - fogalmazott Kesztyűs Rudolf. A rendőrkapitány elmesélte, hogy amikor a kerületbe vezényeltek, Nagy Gábor Tamás polgármester azzal fogadta, bízik benne, nem fél évre jött.
 
 
- Szerencsére igaza volt, hiszen kilenc évet tölthettem el Budapest talán legszebb városrészében. Ez idő alatt igyekeztem szoros együttműködést kialakítani a budavári intézményekkel és a kerület lakosságával. Arra törekedtem, hogy ne csak a szlogenek és a statisztikák szintjén, hanem kézzelfoghatóan javuljon a kerület bűnügyi helyzete és ezzel együtt a polgárok egyéni biztonságérzete - számolt be Kesztyűs Rudolf, aki külön kiemelte az állomány lelkiismeretes és hozzáértő munkáját.
 
 
A kapitány hozzátette, az állományon belül kialakult az a vezetői mag, amely azóta is garanciát jelent a minőségi munkára. Nekik, valamennyi rendőrnek, egyenruhásnak és nyomozóknak köszönhető, hogy a Budapest szerte rengeteg gondot okozó trükkös lopások, a graffitizés és a betörések terén is nagymértékben nőtt a kapitányság eredményessége. A sikerekből a kerületi polgárőrség is kivette a részét, a civilek együttműködése jelentős terheket vett le a rendőrök válláról.
 
 
- Az első polgári kormány idején két évet dolgozhattam a miniszterelnök személyes rendészeti főtanácsadójaként. Ezúttal is ehhez hasonló, miniszteriális munkakörben tevékenykedhetek, ami óriási megtiszteltetés. Ennél is büszkébb vagyok azonban azokra a köszönő levelekre, telefonhívásokra, melyeket a kerület lakóitól kaptam. Ez az igazi elismerés, mert azt jelenti, hogy kívülállóként is befogadtak.

 

 

2011.11.28 11:39
vissza
Hírlevél

Programok

Hirdetés