A Magyar Könyv Ünnepe 2016 - sajtótájékoztató
2016.09.01 08:21

Szeptember 2-4 között immár 14. alkalommal rendezi meg Budavári Önkormányzat a Magyar Nyelv és Könyv Ünnepét a Budai Várban, a Szentháromság téren!

A Könyvünnep egyrészt egy történelmi évfordulóra emlékező kulturális fesztivál (A Szent Liga szövetséges csapatai a budai Vár 77 napon át tartó ostroma után 330 évvel ezelőtt, éppen szeptember 2-án arattak győzelmet a törökökkel szemben) másrészt a magyar irodalom kincseit felvonultató könyvvásár (29 könyvkiadó részvételével) harmadrészt szórakoztató kulturális eseményekkel teli izgalmas hétvégi kaland. Előadások, kiállítások, beszélgetések, gyermekprogramok, könyvbemutatók, koncertek és gasztronómiai élmények színesítik ezt a hétvégét. Kiragadva néhány nevet a rengeteg fellépő közül: Berecz András (felnőtt mesék), Harcsa Veronika (megzenésített versek a jazz nyelvén), Berg Judit (Rumini könyvek), a Tolcsvay Trió, Berki Péter és zenekara...

A sajtótájékoztatót dr. Nagy Gábor Tamás Budavár polgármestere és Bakó Annamária a Litea Könyvesbolt és Kávézó vezetője tartotta. 

Hírlevél

Programok

Hirdetés