Mesterségek Ünnepe megnyitó
2016.08.21 15:06

30 évvel ezelőtt a Tóth Árpád sétányon találkozott először az ország különböző tájegységeit képviselő kézművesek lelkes csapata, hogy bemutassa mesterségbeli tudását a látogatóknak. Természetesen sok minden megváltozott azóta, de örvendetes hagyománnyá vált, hogy az augusztus 20-i hétvégén a Budavári Palota egy varázslatos fesztiválhelyszínné változik, ahol a hagyományőrző kézművesség legkiválóbb képviselőivel találkozhat a közönség.

Évről évre újabb generáció ismerkedhet meg a népi tárgyak kultúrájával, csodálkozhat rá arra, miként alakulnak, formálódnak a kézműves tárgyak, megőrizve a hagyományt a mai kornak megfelelően. Hagyomány és megújulás jellemzi az idei, jubileumi ünnepet is. Ezúttal sem maradhat el a kézműves műhelyek bemutatkozása, fókuszban a játékkal, amellyel változatos formában találkozhatnak a látogatók, hiszen a világ megismerésének legkönnyebb módja maga a játék, a részvétel, az interaktív élmény. A hagyományok előtt így tisztelgünk, visszaidézve az elmúlt évek hangulatát is.

Újdonság viszont, hogy idén egy igazi nemzetközi fesztivál nyitja meg kapuit augusztus 18-án, ahová 11 országból érkeznek kézművesek, hogy velünk ünnepeljenek és színesítsék a 30. évfordulót. Büszkék vagyunk, hiszen kevés olyan rendezvény van ma Magyarországon, amely nemcsak hogy megéri a 30. alkalmat, de nem változtat kezdeti célkitűzésein, nem enged a színvonalból. Az elmúlt évtizedekben számos elismerésben részesültünk, tavaly az Európai Fesztiválszövetség kiváló minősítését is kiérdemeltük, ezzel a díjjal pedig bekerültünk a legjobb európai fesztiválok közé.

http://www.mestersegekunnepe.hu/ 

Hírlevél

Programok

Hirdetés